farmer med appelsiner

fair handel

For bondens skyld, og vores egen samvittighed!

Vores planer er på sigt at importerer appelsiner direkte fra bondemanden selv, udenom de store opkøbere. Dette ønsker vi at gøre for at sikre at det er bonden selv der får sin pris på hans afgrøder, og ikke en grådig mellemhandler.

Der er mange eksempler på i f.eks. Spanien, at det ikke kan betale sig for bonden at høste sine afgrøder, fordi indtjeningen ikke står mål med arbejdet der ligger i høstarbejdet.

Nogle år når priserne er helt i bund, lader de høsten sidde på træerne, og selv falde af træerne, og så ligger de på jorden som affald, men også som gødning til næste år.

Et grelt eksempel er en bonde fra Valencia området i Spanien, der bliver tilbudt under 1000 kr for hans høst af appelsiner på 7000 kg, svarende til en kilopris på 14 øre, hvordan kan dette lade sig gøre ved jeg ikke, men retfærdigt er det ikke, synes vi.

Derfor vil vi arbejde for bedre betingelser for bonden, i gennem opkøb til en fair pris.

waste recycling

På sigt ønsker vi at indgå i projekter hvor recycling af appelsinskrællerne tager helt andre former. Vi er bla. ved at lave et koncept hvor de af vores kunder der presser juice at Økologiske appelsiner, kan lave madvare af skrællerne efter vores koncept, igen et All Inclusive koncept fra Juice It Galore!

På den større skala er der lavet projekter ude i verden, hvor man bl.a. har udvundet æteriske olien som sidder i skrællen kaldet Limonen, til bl.a. brug i Rengøringsmidler, Biofuel, AdBlue til dieselbiler og mange mange flere ting.

Desuden kan man udvinde Pektin fra den hvide membran under skralden, Pektin bruges i fødevare som en stabilisator i bl.a. mamelader og vingummi. Der findes en fabrik ved Køge som laver denne process www.cpkelco.com

 

 

appelsin skræller waste recycling

Klima venligt

Juice It Galore har en holdning til miljø og klima som vi lader skinne igennem i vores handlinger.

Vi ønsker at gøre tingene på den smarteste og mindst miljøbelastende måde. Derfor ønsker vi på sigt at indsamle appelsin affaldet fra juice produktionen hos vores kunder, når vi alligevel er der for at leverer nye friske forsyninger til dem.

Det gør vi 1-2 gange om ugen, alt afhængig af deres forbrug.

Vores appelsiner leveres i smarte plastkasser der vaskes og genbruges, dette for at undgå det store emballagespild der normalt er i form af træ- eller papkasser.

Kasserne er sammenklappelige, så de ikke fylder op hos vores kunder, og vi tager dem med retur, når vi levere nye forsyninger af appelsiner.

Det sparer en tur med en stor diesel lastbil som normal renovation foregår med, men Rom blev ikke bygget på én dag, så derfor har vi startet et samarbejde med www.refood.dk, som afhenter og genbruger affaldet til biobrændsel.

Giv lyd hvis du vil med på rejsen !